Vår vision

Learnify utvecklar verktyg tillsammans med svenska skolor för att förenkla användningen av digitala lärresurser i skolan. Vi vill sänka trösklarna för att använda IT i skolan genom att göra det enklare, billigare och bättre. I vår vision får alla elever och lärare tillgång till det bästa och mest motiverande sättet att lära. Pedagoger från hela landet delar med sig av sina bästa exempel.

Vår historia

Ursprunget till Learnify kommer från de myndigheter som drev skolutveckling t ex Nationellt Centrum för flexibelt lärande som drev Kursnavet.se och erbjöd verktyg och öppna lärresurser för grundskolan och gymnasiet. När de utvecklande skolmyndigheterna lades ner 2008 så blev vi som hade tagit fram Kursnavet ombedda att göra något av denna verksamhet i ett privat företag då staten inte fick hålla på med sådana tjänster längre. Efter flera långa diskussioner blev vi övertygade. Vi gillar att arbeta med skolutveckling och tycker att det är bland det viktigaste som finns!

Vi har varit med och grundat Digitala Akademin tillsammans med KTH, Stockholms Universitet och Utbildningsförvaltningen i Stockholm, och är dess officiella plattform. Vi har också anlitats av Skolverket för att driva plattformar inom utbildning i användning av digitala lärresurser. Genom dessa samarbeten har vi tagit på oss att agera på ett sätt som känns bra ur ett etiskt perspektiv för alla våra samarbetspartners. Vi ingår i flera styrgrupper för att ta intryck och styra vår utveckling och regelverk på ett rimligt, långsiktigt och bra sätt.

Samarbetspartners

Lärare och elever är våra främsta samarbetspartners men vi samarbetar även med andra företag. Några exempel är Tieto, Fronter, Elib, Filmoteket, It’s Learning, Unikum, ATEA, Netsmart m fl. Vi är även en av initiativtagarna till Skolfederation.se samt SIS standardiseringsarbete inom utbildningsområdet.

Användarvillkor och PUL

Här finns en länk till de användarvillkor som gäller för användare av Learnify. Learnify är en svensk tjänst som följer svensk lag med servrar placerade i Sverige. Skolor och kommuner med premiumkonto kan teckna personuppgiftsbiträdesavtal enligt PUL med Learnify. Lärare som använder Learnify kan själva bestämma säkerhetsnivå med t ex lösenordskyddade bloggar och kursplatser. Inloggning kan ske genom Skolfederationen, Google eller genom integration med t ex LMS eller AD för premiumkonton.

Kontakt

Tveka inte att höra av dig till oss om du undrar över något. Nedan hittar du våra kontaktuppgifter.

Telefon: 08-23 67 00
Support: support@learnify.se
Övriga frågor: info@learnify.se (t.ex. Licenser)

Besöksadress

Learnify AB
Stureplan 4 C
114 35 Stockholm

Pressmaterial

Ladda ner vår logotype i .png eller .eps

×
×
×
×
×
×
×
×