Jag, En

Pedagogisk planering i svenska 7AB vecka 2-11 2017

________________________________________________________________________________________

 

Jag vaknar. Det första jag måste göra är att ta reda på vem jag är. Det handlar inte bara om kroppen, om att slå upp ögonen och se efter. Kroppen är det som är lättast att anpassa sig till om man är van vid att vakna i en ny varenda morgon. Det är livet, kroppens sammanhang, som kan vara svårt att begripa sig på.

Syftet med detta arbetsområde är att du ska få


Undervisning

Vi ska under några veckor framöver läsa en skönlitterär bok tillsammans. Den heter Jag, En och är skriven av David Levithan. Vi kommer att arbeta med boken på många olika sätt och du kommer att få olika typer av uppgifter, både muntliga och skriftliga, som vi genomför på lektionstid. Det är viktigt att du har boken med till alla lektioner och att du följer lässchemat!

Lotta/Eva kommer att bedöma
* ditt deltagande i samtal, i grupp och i helklass
* hur du resonerar och argumenterar för dina åsikter
* de texter som du skriver under läsningens gång

 

Kunskapskrav

E

C

A

Du kan läsa skönlitteratur med flyt genom att, på ett i huvudsak fungerande sätt, välja och använda lässtrategier utifrån olika texters särdrag.

Du kan läsa skönlitteratur med gott flyt genom att, på ett ändamålsenligt sätt, välja och använda lässtrategier utifrån olika texters särdrag.

Du kan läsa skönlitteratur med mycket gott flyt genom att, på ett ändamålsenligt och effektivt sätt, välja och använda lässtrategier utifrån olika texters särdrag.

Genom att göra enkla samman-fattningar av texters innehåll med viss koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar du grundläggande läsförståelse.

Genom att göra utvecklade sammanfattningar av texters innehåll med relativt god koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar du god läsförståelse.

Genom att göra välutvecklade sammanfattningar av texters innehåll med god koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar du mycket god läsförståelse.

     

Du kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med enkla och till viss del underbyggda argument på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.

Du kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med utvecklade och relativt väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt.

Du kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med välutvecklade och väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem.