Källor

Till alla sidor:

Bengt Ekegärd, Naturvetenskaps- och mattematiklärare på Rödabergsskolan


Taxonomi:

http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/hierarkiska-systemet

http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/taxonomi

https://sv.wikipedia.org/wiki/Banansl%C3%A4ktet


Befruktning, spridning mm:

http://www.ne.se/uppslagsverk/bild/teckning/befruktningv

http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/banan

http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/pollination

http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/partenokarpi


Fotosyntes:

http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/fotosyntes

http://pluggano.se/sida17.html


Miljö:

http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/banan

http://www.testfakta.se/tester/livsmedel/en-ekologisk-banan-%C3%A4r-en-giftfri-banan

https://www.havochvatten.se/hav/fiske--fritid/miljohot/overgodning.html

http://www.havet.nu/?d=31

http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/v%C3%A4xthuseffekten

http://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/fragor-och-svar-om-bananer

http://se.avstand.org/Ecuador

 http://bananfakta.se/se/hur-fraktas-vara-bananer/

 

Äntligen framme:

http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/protein/

http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/kolhydrater/

http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/fett/

http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/salt-och-mineraler1/

http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/vitaminer-och-antioxidanter/

http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/cellandning

x:70 y:120 684x770

HEM

https://pixabay.com/sv/banan-frukt-gul-s%C3%B6t-bent-151144/