Tema Vänskap

Vi har påbörjat tema vänskap i åk 4. Varje vecka presenterar vi ett nytt värdegrundsord att arbeta kring. Denna vecka var det ordet samarbete! Vi spelade teater, tittade på film, diskuterade sociala medier, argumenterade och framförallt samarbetade!

 

Publicerad för 3 dagar sedan av Åsa Brynje

Stadsbiblioteket

I veckan har 4b besökt Stadsbiblioteket i Skarpnäck. Vi mötte barnbibliotekarie Susanna som hade en spännande bokpresentation för oss. Vi fick egna lånekortsfodral och vi fick låna böcker. Nästa vecka är det 4a som ska dit. 

Publicerad den 8 november av Åsa Brynje

Utvecklingssamtal

På skolan arbetar vi med elevledda samtal. Syftet är att öka elevens delaktighet i samtalet, att se sin egen utveckling och synliggöra att eleven har möjlighet att påverka sin egen inlärning. Barnen var så stolta när de idag visade skolarbetet för sina lärare och föräldrar! 

Publicerad den 26 oktober av Åsa Brynje

Bild

Låt oss presentera vår nya eminenta, skickliga och uppskattade bildlärare Damir!

Just nu lär han eleverna i åk 4 att formge personliga monogram av sina initialer som sedan hamnar på arbetsmappen. Eleverna övar också på att få symmetri i bilden genom rangolimönster. Fint va? 

Publicerad den 18 oktober av Åsa Brynje

Matematik

Matematik är ju så mycket mer än att sitta tyst och räkna i boken! Vi har klurat tillsammans på olika mattebegrepp inom området geometri genom att dra streck mellan bilder och ord. Nu testar vi att mäta som de gjorde förr, med måtten fot, aln, famn och tum.

Vi har också funderat över vad som kunde vara problemet med att använda kroppen som mätinstrument - blir det verkligen rättvist..?

Publicerad den 10 oktober av Åsa Brynje

Beskrivning

Här kan Ni följa vad som händer i åk 4 på Skarpatorpsskolan.

 

Välj en bild eller fil från din dator och klicka sedan ladda upp. Största möjliga filstorlek är 100 megabyte

Kunde inte ladda upp eftersom ingen fil är vald!

Sökningen använder Google bildsök för att söka bland bilder som är uppmärkta med Creative Commons eller liknande licens. När du använder en bild läggs en länk till bildens källa in vid bilden.

Prenumerera på bloggen via e-post

Totalt 7398 besök

127 besök sen senaste blogginlägget
Smygtitt på nya blogg-gränssnittet

Kopiera länk

Tryck Ctrl+C eller högerklicka på länken och välj "Kopiera".

Väntar på svar
Användaren kan inte prata just nu.