webbägg i förskolan

På fråga om vilka förstoringsägg som är ok har vår pedagogista Birgitta Schönfeldt Asker formulerat detta:

"Idag har vi i området två olika varianter, webb ägg som vi kopplar till PC. Dessa är köpta av inköp, kostar ca 900-1000 kr. De kan ha blivit billigare om du köper fler än en. Då kör man dessa via programmet ”Digital Viever” (som datorns egna webbkamera också ansluts till idag). Med det ägget kan du förstora och ta bilder på olika föremål. Den ansluts via USB kabel till PC.

IPad Puck- Nyhet för oss, som vi köpt till 2 förskolor för att prova. Mattias på inköp hjälpte oss att finna dessa. Vi hade först beställt en billigare variant med den hade slutat tillverkats och jag vet att den vi tillslut köpte var dyrare, kostade ca. 1400- 1500 kr.

Det microskopet är trådlöst eftersom du inte kan koppla ex. ett ägg till IPad för det tar för mycket ström och utrymme. Kapasiteten räcker inte till för det på en IPad, därav trådlösa alternativet som finns till den.

Man laddar microskopet och hämtar hem en app till IPad- tydliga instruktioner! Jag hade inga problem med att komma igång. Funktionen är densamma, förstorar jättebra den med och tar bilder om du vill.

Det microskopet kan du använda till alla IPAd som laddar hem gratisappen som krävs.

Båda fungerar toppen, allt beror på vad du vill koppla den till?

Ska den finnas till för barnen som ”happenings” eller som vilket material som helst dvs, utforskande i vardagen?

I det sistnämnda resonerade vi som så,  att det var bra att den satt fast i datorn- inget som fick ben att komma på golvet. Och det blir ett utforskande över hela dagen, det finns massor att förstora.

Fördelen med Ipad är att barnen snabbt kan dokumentera i Pic collage eftersom bilderna sparas där. Och att man kan ta ut den och då behövs en medforskande pedagog i större utsträckning med tanke på att den är så pass dyr- ja, så tänker vi idag.

Så bra att vi har båda på 2 enheter."

Tack Birgitta för att jag fick dela vidare, Kommentera gärna!

/Maria

Publicerad den 13 september 2016 av Karin Maria Hedlund
Tillbaka

Bloggarkiv

Kategorier

Beskrivning

Förskolans IT-råds blogg som vi startade upp i samband med SETT-mässan april 2016. 

Här samlar vi framöver idéer, erfarenheter, synpunkter etc - hör av dig till någon av oss skribenter om du vill publicera ett inlägg.

Prenumerera gärna!

Välj en bild eller fil från din dator och klicka sedan ladda upp. Största möjliga filstorlek är 200 megabyte

Kunde inte ladda upp eftersom ingen fil är vald!

Sökningen använder Google bildsök för att söka bland bilder som är uppmärkta med Creative Commons eller liknande licens. När du använder en bild läggs en länk till bildens källa in vid bilden.

Prenumerera på bloggen via e-post

Totalt 70719 besök

15640 besök sen senaste blogginlägget
Smygtitt på nya blogg-gränssnittet

Kopiera länk

Tryck Ctrl+C eller högerklicka på länken och välj "Kopiera".

Väntar på svar
Användaren kan inte prata just nu.