Sjöstadsskolan deltar i SOLJAKTEN - rösta gärna på våra elevers bidrag!

Sjöstadsskolan har den här terminen deltagit i Forskarhjälpen som är ett samarbetsprojekt mellan KTH, Nobelmuséet och Stiftelsen för strategisk forskning. På 25 skolor i hela landet har elever försökt att hitta ett lämpligt färgämne som utnyttjar solens energi på ett effektivt sätt.  Så jakten har gått i buskar och snår för att hitta lämpliga färgämnen. Dessa har sedan satts in i en viss typ av solceller, s k Grätzelceller, och därefter har eleverna mätt hur mycket ström cellen kan alstra.

Sjöstadsskolans forskande elever från år 7-9 var indelade i sju laborationsgrupper, med tre elever i varje team. Varje grupp har redovisat sina resultat i en forskningsposter, och en av dessa utsågs av en jury för att representera vår skola i tävlingen. Den här veckan finns det möjlighet att rösta fram den bästa postern via länken http://www.nobelmuseum.se/sv/forskarhjalpen/soljakten-postertavling Vinnarna får biljetter till nobelprisutdelningen samt 5000 kr till klasskassan. Så hjälp till att rösta in Sjöstadsskolan på nobelprisutdelningen genom att följa länken och rösta på postern ”Rödkål – framtidens energikälla”. Skolans namn står under bilden. Vi håller tummarna!

 Ann-Sophie Tillnert

Publicerad den 5 november 2013 av Charlotta Wilson
Tillbaka

Bloggarkiv

Kategorier

Beskrivning

Sjöstadsskolans officiella blogg för övergripande händelser.

Välj en bild eller fil från din dator och klicka sedan ladda upp. Största möjliga filstorlek är 200 megabyte

Kunde inte ladda upp eftersom ingen fil är vald!

Sökningen använder Google bildsök för att söka bland bilder som är uppmärkta med Creative Commons eller liknande licens. När du använder en bild läggs en länk till bildens källa in vid bilden.

Prenumerera på bloggen via e-post

Totalt 69090 besök

36435 besök sen senaste blogginlägget
Smygtitt på nya blogg-gränssnittet

Kopiera länk

Tryck Ctrl+C eller högerklicka på länken och välj "Kopiera".

Väntar på svar
Användaren kan inte prata just nu.